En el marc de el festival de curtmetratges d’Ullastrell, “Ras i Curt”, Moviedron hem estat els encarregats de dissenyar un curs de cinema per a aficionats, dividit en 9 tallers formatius, que aporten els coneixements bàsics per crear un curt.

L’Ajuntament d’Ullastrell ha mostrat un cop més el seu compromís amb la producció audiovisual, promovent aquesta formació online i gratuïta que apropa els cineastes novells que volen presentar la seva pel·lícula a concurs i els ofereix les eines necessàries per fer-ho.

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament d’Ullastrell ha convocat el Festival de Curtmetratges Ras i Curt. Fins al 16 de desembre està obert el termini perquè tots els interessats enviïn el seu curtmetratge i participin en la tercera edició de el concurs cinematogràfic.

L’organització de Ras i Curt vol obrir el festival a tots aquells que gaudeixen amb el cinema i que volen plasmar la seva idea creativa en un curt, sigui quina sigui la seva preparació i els seus coneixements previs cinematogràfics.

Per això, l’Ajuntament d’Ullastrell ha promogut un seguit de tallers gratuïts de cinema, ideats, dissenyats i impartits pels professionals de Moviedron, que proporcionem les eines bàsiques i l’acompanyament necessari perquè tots els cinèfils s’atreveixin a rodar el seu propi curt.

9 tallers en directe

L’actual situació de pandèmia ens ha obligat a impartir les 9 sessions formatives de què consta el curs de manera online. No obstant això, tot i ser a distància i mitjançant una pantalla, les classes, que es realitzen en directe, resulten del tot dinàmiques gràcies a l’experiència i al dinamisme del nostre equip de professionals, encapçalat per Albert Fresnadillo i Óscar Gómez.

Moviedron hem dissenyat un complet curs online sobre realització cinematogràfica, des de la preproducció i la producció a la postproducció:

Storytelling
El primer pas per arribar al rodatge consisteix a plasmar la idea en un guió. En aquest taller et mostrem tècniques senzilles per generar idees de forma original.

Tècniques de creativitat
Hi ha multitud de tècniques, i algunes molt divertides, per crear històries.

Llenguatge cinematogràfic
El cinema té el seu propi llenguatge: presentació de personatges, so, plànols…

Moviments de càmera
Es requereixen habilitats per a presentar personatges, transmetre tensió… Senzills moviments de càmera ho fan possible.

Direcció d’actors
Consells per a transmetre de forma clara idees i directrius als actors i actrius.

La càmera i els seus secrets
Les lleis de composició fotogràfiques també són aplicables a un curtmetratge i cal conèixer bé els aspectes tècnics de la càmera (ISO, diafragma i obturador) per treure d’ella tot el partit.

Muntatge
Cal conèixer els programes d’ordinador i APPs de mòbil que faciliten el muntatge del material rodat per crear la pel·lícula que volem.

Edició de so i música
El so representa el 40% de la peça audiovisual. Tant els efectes sonors com la música són imprescindibles per transmetre emocions.

Color
Perquè el resultat sigui espectacular, abans de donar per finalitzat el curt és necessari corregir el color i la lluminositat.

Propera formació premium

A partir de les lliçons que us proposem en el curs de cinema de Ras i Curt, ja estem treballant en una formació més completa, que aprofundirà en tots aquests continguts i que també serà en format online.

La nova formació premium sobre cinema que Moviedron llançarà en breu està adreçada a apassionats del “setè art”, que fins i tot es vulguin dedicar professionalment a la comunicació audiovisual. Amb el nou curs aprendreu a dominar el llenguatge cinematogràfic, les seves diferents fases de creació, els elements tècnics que intervenen i la direcció d’actors, entre d’altres.

De moment, aquí hi ha els 9 tallers gratuïts de Ras i Curt, un projecte molt atractiu que ha estat possible gràcies a l’Ajuntament d’Ullastrell i del qual ja estan gaudint un bon nombre d’amants de cinema.

Pin It on Pinterest

Share This
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad
Abrir chat
1
HOLA
Hola