Cada dia més educadors opten per enregistrar els seus cursos i fer arribar els seus coneixements a més alumnes. La digitalització de les formacions també els permet obtenir nous ingressos passius de la venda de les seves formacions online.

Vivim moments de canvi que cal observar com una oportunitat de creixement i de millora. En l’àmbit concret de la formació, en els darrers anys, l’entorn online ha anat guanyant terreny als formats presencials; una situació que es va fer molt més perceptible amb l’aparició del coronavirus i la consegüent necessitat de confinar-nos.

Malgrat que estem davant d’una nova realitat que propicia l’educació online, també és cert que no cal enfrontar els dos models formatius, sinó que aquests poden conviure i, fins i tot, arribar a complementar-se.

És un fet que la formació enregistrada trenca barreres de temps i espai: arriba més lluny i es “consumeix” a demanda, on i quan vulgui l’alumne, que potser d’altra manera no podria accedir a aquests coneixements.

També cal destacar que l’alumnat actual està més enfocat a formar-se en allò que vol i l’interessa, més enllà dels títols. La motivació per l’aprenentatge de determinades matèries, els fa buscar cursos cada cop més específics per Internet.

Aquestes circumstàncies han portat a formadors de renom a sumar a l’oferta presencial la venda dels seus cursos a través de les seves webs o de plataformes d’elearning.

És el cas de la Noèlia Hurtado, consultora especialitzada en expansió de negoci i amb un ampli bagatge en el sector educatiu des de l’any 2002. Actualment, és directora acadèmica del postgrau de Control de Gestió a Euncet Business School.

El seu primer curs online, “El camino hacia el éxito: crea tu empresa en diez etapes”, digitalitzat amb el suport de Moviedron, ja està disponible a Internet.

Noèlia, què et va decidir a donar el pas cap a la digitalització de les teves formacions?

Per a mi, digitalitzar formacions respon a una necessitat de mercat. Les persones ja han incorporat l’hàbit d’accedir a coneixement en línia de forma flexible. Això dona a l’alumne la possibilitat de triar exactament quina formació vol fer, quan i com.

Hi ha d’altres avantatges: de vegades, els formadors patim quan donem classe en directe perquè un alumne pot necessitar més atenció, aprofundir més o anar més o menys ràpid que un altre… Amb la formació digital, l’alumne decideix el seu ritme i determina en quina mesura vol interactuar amb el formador.

És molt complicat el procés de digitalitzar un curs?

El procés de digitalització es pot agrupar en tres etapes: la planificació i desenvolupament; la digitalització, pròpiament dita; i l’estratègia de venda. Cadascuna d’aquestes etapes comporta una sèrie d’accions i la suma de totes elles és vital per al bon funcionament del projecte.

Els formadors hem de veure aquest projecte com una inversió que ens generarà un rendiment durant molt de temps i, per tant, val la pena treballar-lo amb detall.

“Digitalitzar formacions respon a una necessitat de mercat”

Noèlia Hurtado

Com vas viure l’acompanyament de l’equip de Moviedron durant el rodatge?

Va ser un treball d’equip i un suport fonamental. El vaig viure des de la confiança de saber que estic treballant amb professionals d’altíssim nivell que saben exactament què fer i com cal fer-ho. Només m’havia de deixar portar i podia estar concentrada senzillament en estar tranquil·la i fer la meva part de la feina, que és donar la classe.

Totes les seves eines, com el teleprompter, faciliten moltíssim l’execució del projecte. Els seus consells fan que no sigui necessari fer gaires repeticions i no haver de destinar més temps del necessari a les sessions de rodatge.

A banda de l’enregistrament del curs, de quines altres tasques se’n va fer càrrec Moviedron?

L’Albert Fresnadillo va ser un guia de principi a final: des d’ajudar-me a decidir quin havia de ser el meu primer curs, com fer els guions, com estructurar la formació, etc., fins a donar d’alta el curs a les plataformes d’elearning i vetllar per cada detall fins a la seva venda.

Recomanes als altres formadors que digitalitzin els seus cursos?

Sense dubte. I és vital que ho facin de la mà d’un equip professional com Moviedron, ja que estalviaran molt de temps, aniran sobre segur i aprendran a fer-ho bé perquè la formació funcioni correctament. Els formadors sabem apreciar el coneixement i, en aquest cas, són els coneixements de Moviedron els que necessitem.

Pin It on Pinterest

Share This
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Ver Política de cookies
Privacidad
Abrir chat
1
HOLA
Hola